Techniekonderwijs: een bezoek aan de Praktijkschool Helmond

Bij Verbi zetten we ons in voor het techniekonderwijs in de regio. Het interesseren van jongeren voor techniek kan wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen. Maakbedrijven uit onze regio hebben nog niet zo lang geleden Stichting Hightech Helmond – de Peel opgericht. Zij stellen zich als doel om bij verschillende doelgroepen interesse voor techniek op te wekken, met name kinderen en jeugd, en daarmee nieuwe aanwas te genereren voor de technische sector in de Peelregio. We hebben deze jonge mensen hard nodig!

Het onderwijs ervaren door stage te lopen

Arjen Vos is als bestuurslid heel nauw betrokken bij Stichting Hightech Helmond. Hij vertelt hierover: “We kunnen wel van alles vinden van de scholen in onze regio, maar waar zijn onze oordelen op gebaseerd? We vonden het belangrijk om eens bij scholen binnen te kijken. Daarom besloten we om allemaal ergens stage te gaan lopen”. Arjen koos voor de Praktijkschool Helmond, ook omdat ze straks op Sport- en beleefcampus De Braak gaan zitten. Hij wilde wel eens zien wat de school allemaal doet en waar ze straks een rol kunnen gaan spelen op De Braak.

 

Perry Vermeulen, verantwoordelijk voor  communicatie & PR bij OMO Scholengroep Helmond, schreef een mooi bericht over Arjen’s stage ervaringen. Arjen Vos erg enthousiast na stage op Praktijkschool