Mijlpaal voor Verbi; levering 500ste snelwisselinsert

Ruim 30 jaar geleden maakte Harrie Verdonk, oprichter van Verbi gereedschappen, zijn eerste testmatrijzen voor DSM in Geleen. Inmiddels heeft Verbi haar 500ste insert afgeleverd aan de klant; een mijlpaal voor het bedrijf.

Bij DSM ontstond na de levering van de testmatrijzen de behoefte om de verschillende testproducten te kunnen maken in een makkelijk op de machine te wisselen systeem. Hiervoor kozen zij het zogenaamde Campus systeem en Verbi maakte dit.

verbi_snelwisselinsertDeze inserts voor o.a. trekstafen, glansplaten en UL-bars vinden hun weg naar kunststof producenten heel de wereld die hiermee hun materialen testen. Bijkomend voordeel is daarbij nog dat de inserts van Verbi ook volledig compatible zijn met andere vergelijkbare systemen.

“Levering van de VS tot India”

Arjen Vos, de huidige directeur: “wij leveren deze matrijzen met de bijbehorende inserts aan allerlei kunststofproducenten in Nederland maar verder ook van Bilbao tot Stockholm. Van de VS tot India maar nu zelfs ook in China. Toch eigenlijk het hol van de Leeuw voor wat betreft de matrijzenmakerij.”

Belangrijk onderdeel van productassortiment

verbi_arjen_vosVoor Verbi zijn de snelwisselinserts een belangrijk product. “wij houden zo direct contact met de producenten van kunststoffen en zijn vaak als eerste op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn” zegt Arjen Vos. “Deze kennis kunnen we dan weer inzetten voor onze andere klanten”

Focus op meedenken in het totale proces

Naast inserts maakt Verbi vooral matrijzen die vanwege hun nauwkeurigheid, complexiteit en/of voudigheid om specifieke matrijskennis vragen. Met een eigen constructieafdeling helpen zij klanten graag van productontwerp tot eindproduct. Arjen Vos: “Onze focus ligt vooral op klanten die zelf producten ontwikkelen. Als wij mogen meedenken in het totale proces dan komen onze kwaliteiten het best tot hun recht”