Matrijzenspecialist Verbi ook dit jaar op de Dutch Technology Week

Technologie is hartstikke leuk en interessant. De technische sector is uitdagend en biedt kansen voor studenten, ondernemers en technisch personeel. Wie daar nog aan twijfelt, die moet naar de Dutch Technology Week: een showcase vol techniek van Nederlandse bodem.

Nederlandse technologie

Grote kans dat je smartphone of tablet chips bevat die met machines van ASML zijn gemaakt. Of wat te denken van de slimme pil van Philips? Deze weet door zijn ‘ingebouwde navigatie’ precies waar in het lichaam hij nodig is. En vlieg je van Schiphol naar Barcelona? Dan wordt je koffer vervoerd met de bagage afhandeling systemen van Vanderlande uit Veghel.

Technisch talent

Nederlandse technologie staat hoog aangeschreven in de wereld. Geen wonder dat we het overal terugvinden, ook buiten ons land. De Brainport Regio staat garant voor topprestaties in de hightechindustrie. Daar mogen we best trots op zijn. Om deze voorname positie te behouden, moet er telkens weer nieuw talent opstaan om het stokje over te nemen.

Dutch Technology Week

Banner Hotspot Hightech Helmond 2015Dat ervaren ook de mensen van matrijzenproducent Verbi uit Helmond. Daarom is Verbi ook dit jaar weer vertegenwoordigd op de Dutch Technology Week. Deze vindt plaats van 31 mei t/m 6 juni in en rondom Eindhoven en Helmond. “We willen jongeren enthousiast maken voor techniek. Dat doen we onder andere door ze technische dingen te laten zien die toegankelijk zijn voor jongeren”, verklaart Rick Vogels van Verbi.

Matrijzen voor kunststof spuitgieten

Rick komt met het simpel lijkende voorbeeld van frietvorkjes. Een gebruiksvoorwerp dat we allemaal kennen, maar waar we meestal niet van weten hoe het wordt gemaakt. “Bijna alle kunststof producten die je ziet, worden via spuitgieten vervaardigd.” Om die producten te spuitgieten, moeten er eerst goedematrijzen worden gemaakt. En dat is nu juist het werk van specialist Verbi.

Matrijzen bouwen van ontwerp tot productie

“Wij hebben zelf geen spuitgietmachines maar zijn gespecialiseerd in matrijzenbouw”, benadrukt Rick. “Wel hebben we uiteraard goede contacten met spuitgieters.” Dat moet ook wel om topmatrijzen af te leveren. Verbi staat haar klanten daarin bij van ontwerpfase tot en met productiefase. Haar specialisten denken actief mee over bijvoorbeeld de grondstofkeuze, het productieproces en onderhoud van de matrijs.

“Wij ontzorgen klanten van schetsontwerp tot eindproduct: we zijn gericht op het totale proces. We gaan niet voor de goedkoopste oplossing maar voor de oplossing die het meest optimaal werkt in één van de twee processen:

– uw product → onze matrijs → produceren
– uw kunststof → onze testmatrijs → testen

Nederlandse kwaliteit

In een werkplaats vol draai- en freesmachines werken zo’n twaalf mensen aan matrijzen van Nederlandse kwaliteit. Het zijn matrijzen voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie, productiebedrijven en laboratoria. “We maken momenteel matrijzen voor oormerken (voor bijvoorbeeld runderen en schapen), tandwielen, hondensnacks en laboratoriummatrijzen (voor het testen van kunststof).”

Spuitgietdemonstratie

Wie in levende lijve wil zien hoe een spuitgietproces in zijn werk gaat, die komt op 6 juni tijdens High Tech Ontdekkingsroute van de Dutch Technology Week naar de stand van Verbi (te vinden bij partner AAE aan de Grasbeemd in Helmond). Een live tafelmodel demonstreert wat er zoal mogelijk is met het spuitgieten in topmatrijzen. “Ook kan ik verklappen dat er een echte F16 te zien is en dat er een app met interactieve speurtocht te downloaden is”, licht Rick Vogels een tipje van de sluier op.

Dit artikel is afkomstig van deze pagina:

http://www.regioinbedrijf.nl/interviews/matrijzenspecialist-verbi-ook-dit-jaar-op-de-dutch-technology-week.4719/